Видеа

ПРОЕКТ “THE YOUNG SCIENTIST PROJECT”

Видеа с научни експерименти в YouTube

 

“The Young Scientist Project” (Проект Млад Учен) успешно изпълни своите първи две дейности –провеждането на експерименталните занятия в учебно време, както и разпространяването на научните комплекти. След дългоочаквана пауза, TYSP се завръща, за да осъществи своята трета и последна дейност – обещаните експериментални видеа! Всеки един от Вас ще може да извърши демонстрираните експерименти у дома с подръчни материали. Целта на този етап е да Ви предостави с възможността да разширите своето любопитство, развито от първите две дейности. Екипът на „Вокс Туа“ разработи и засне десет различни научни експеримента – от наблюдаването на пречупването на светлината до изработването на домашен вулкан! Всички опити са безопасни, но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се възползвате от помощта на възрастен или родител!

Водещият във видеата е Георги Иванов, който вече познавате от представянето на двата опита в учебно време през миналата 2020 година. Неговата цел е не само да Ви покаже още опити, които можете да осъществите у дома, но да Ви демонстрира и значението на менторската култура. Недейте просто да гледате експериментите – не се колебайте малко да се изцапате! Идеята е не само да следвате неговите инструкции и упоменатите стъпки, но и в процеса на изпълнение да разберете какво точно се случва.

Предвид световната пандемия, в края на всяко видео Ви представяме кратки сегменти със специален гост-лектор: д-р Момчил Баев. Д-р Баев ще Ви запознае с важна информация относно COVID-19. Целта на третата дейност е да Ви образова не само по въпроси свързани с науката, но и да изясни здравни въпроси и мерки, които може да спазвате, за да пазите себе си и хората около вас здрави. В духа на науката е да образоваме себе си, свои приятели и роднини относно COVID-19.

Забавлявайте се докато правите експериментите и най-важното: пазете се здрави!

Видеата можете да намерите на официалния канал в YouTube на проекта: The Young Scientist Project.